Nieuws

Een ‘persoon van vrede’

21-04-2016

Een paar jaar geleden stonden we met de King’s Coach in een bepaalde plaats en werkten we samen met een plaatselijke gemeente. Op een bepaald moment fietste een vrouw langs, die spontaan werd tegengehouden door iemand van ons team. Ze zag er triest uit en we nodigden haar uit in de bus. Daar vertelde ze haar verhaal en werd er met haar gebeden. Ze leerde haar Verlosser, de Here Jezus, kennen. Iemand van de gemeente, met een mooie gave voor nazorg, heeft haar verder geholpen om Jezus te volgen. Nu is ze betrokken bij de organisatie van Alpha groepen in haar kerk.

Lees meer

Brochure ‘Gebed voor Opwekking’

21-04-2016

Deze brochure is helemaal opnieuw geschreven, en in lijn gebracht met de visie van ‘Terug naar de Essentie’. In deze visie draait het om de belangrijke vraag: ‘Hoe wordt de gemeente weer een beweging van de Heilige Geest?’ Natuurlijk roept zo’n vraag ons op tot een nadere bezinning over het bidden voor een geestelijke opwekking. In deze inspirerende en voor deze tijd belangrijke brochure, hebben we geprobeerd om de visie en het gebed voor opwekking de juiste plaats en prioriteit in de gemeente te geven.


De brochure 'Gebed en Opwekking' is te bestellen via onze Webwinkel.

De gemeente als ‘ekklesia’

21-08-2015

In Mattheüs 16:18 geeft Jezus een krachtige belofte: "Ik zal mijn gemeente bouwen en de poorten van het dodenrijk zullen haar niet overweldigen." Voor ‘gemeente’ gebruikt Jezus het Griekse woord ‘ekklesia’. Maar wat bedoelt Hij hiermee? Zitten wij wel op dezelfde golflengte als Jezus, wanneer we spreken over de gemeente?

Lees meer

Kerygma heeft ons (weer) op weg geholpen

21-08-2015

De vraag in onze gemeente ‘De Hoeksteen’ in Velp was: hoe bereiken we de mensen die we anders nooit binnen onze veilige kerkmuren zullen zien?


We wisten van Kerygma en de King’s Coach en zochten contact om de mogelijkheden hiervan te onderzoeken.


In mei 2014 kwam het enthousiaste team van Kerygma voor twee dagen ons ondersteunen om daadwerkelijk die mensen te ontmoeten die ons voor ogen stonden.

Ongeveer 30 mensen uit onze gemeente waren beschikbaar om over de twee dagen mee te helpen.

Ondanks het niet zo mooie weer hebben we veel gesprekken gevoerd met ouderen en vooral ook jongeren. Het bleek ons dat zij juist heel open waren om meer over God en Jezus te horen en met een tiental van hen mochten we daadwerkelijk bidden dat de Here Jezus in hun leven zou komen.

We waren na afloop zeer dankbaar en bovenal gemotiveerd om op deze weg door te gaan.

Lees meer