Getuigenissen

Getuigenis van Frans Blok

"Kees de Vlieger verzorgde bij ons op een aantal zaterdagen de cursus 'Verkondiging en Onderwijs'. Het cursusboek was helder en Kees wandelde hier met ons rustig doorheen. Er waren 18 cursisten, waarvan de meesten met nog geen spreekervaring. Elke lesdag konden een aantal van hen oefenen en hielp Kees ons om gericht te evalueren. Door de opzet van de lesstof en het oefenen in de groep was deze cursus heel praktisch en uitdagend. De cursisten waren gemeenteleiders of jongeren met leiderschaps-perspectief. Zeven van hen hebben kortgeleden op Goede Vrijdag elk vier minuten gesproken aan de hand van één van de zeven kruiswoorden. Dat was een geweldige ervaring. Een aantal gaan door met een cursus spreekvaardigheid en zullen komende zomer leerervaring mogen opdoen in de zondagse dienst.
Deze Kerygma cursus is een echte aanrader!"


Frans Blok, voormalig voorganger CityLight AlkmaarGods Woord en Geest veranderen mensen!

"Afgelopen seizoen mocht ik twee keer deel 1 van de discipelschapcursus ‘Leren leven in de kracht van Jezus’ geven. Iedereen is er postief door opgebouwd in hun relatie met God. Er is meer intimiteit, meer gebed om de Heilige Geest gekomen.


Iemand zei: ‘daarvoor wist ik over de Heilige Geest, nu bid ik er dagelijks om en ben ik er vol van. Het geeft mij zo’n vrijmoedigheid.’


Een ander vertelde: ‘ik was depressief en op mijn werk liep het niet goed. Door deze cursus ben ik vergeving gaan vragen en geven. Dit heeft mij zo’n blijdschap en vertrouwen gegeven. Ik voel me veel beter en op mijn werk gaat het ook veel beter.


Weer iemand anders zei: ‘ik wilde altijd wel spontaan dingen doen, maar was altijd geremd. Nu bid ik ervoor en als ik daar rust over heb stuur ik die kaart of doe dat bezoekje, met hele positieve reacties daarop.


Al met al een cursus die mensen echt verandert om meer met Jezus te leven."


Ds. Jelle de KokLeren leven in de kracht van Jezus

In oktober 2011 zijn we in Surhuisterveen met bijna 70 mensen aan deze cursus begonnen! Hieronder enkele reacties van deelnemers. God is echt groot en doet wonderlijke dingen!


Marga:
"Verrassende en verrijkende cursus door helder onderwijs en praktische toepassingen tijdens de cursus en in de dagelijkse uitwerking van het geleerde."


Ria:
"Er is een diepe innerlijke rust gekomen, vrede met God maar ook vrede met mezelf. Ik mag zijn wie ik ben, geliefd kind van de Vader. Dit geeft zoveel rust, van binnen, maar ook in de contacten met anderen."


Rogier:
"Afgelopen dinsdag hadden we het over adoptie ofwel kind van God zijn. De belofte van adoptie vind ik heel erg mooi. Je hebt er gewoon recht op als je het aanneemt. Wat een wonder!"


Jelmina:
"Direct de eerste avond werd ik al door God in mijn nekvel gegrepen. Ik voelde een gemis en begon te verlangen naar een relatie met Jezus. In de weken daarna mocht ik de vrede van God ervaren en kreeg een rust over me die ik nog nooit eerder had ervaren."


André:
"Ik hield me veel bezig met spirituele dingen, zoals reiki, occultisme en paranormale dingen. Sinds ik God nu echt ken, heb ik me er helemaal van afgekeerd, heb mijn reiki-diploma’s verbrand en wil er niets meer mee te maken hebben. Ik heb aan God gevraagd of Hij de reiki-kracht wilde wegnemen, hetgeen Hij ook gedaan heeft!"We zijn dankbaar voor Kerygma

"Sinds 2006 maken we dankbaar gebruik van het onderwijsmateriaal van stichting Kerygma. Er is in de afgelopen jaren veel gebeurd en is het op vele manieren gaan vermenigvuldigen. Wat 7 jaar geleden in Drachten begon met de cursus ‘Leren leven in de kracht van Jezus’, onder leiding van Kees de Vlieger, is inmiddels binnen het werk van Unite in Christ uitgegroeid tot vele groepen in een groot aantal plaatsen in Friesland. Velen die door het onderwijs zijn veranderd, zijn inmiddels betrokken geraakt in heel veel onderwijsgroepen en andere activiteiten.


Dit jaar heb ik voor het eerst het onderwijs ‘Leren leven in de kracht van Jezus’ zelf op twee plaatsen gegeven. God heeft opnieuw krachtig gewerkt en het getuigenis hiernaast is hiervan een teken.


Kortom: we zijn heel dankbaar voor de relatie met Kerygma en weten ons in Christus verbonden."


Namens Unite in Christ,

Heije Hilvers, Frieschepalen